YRITYSTOIMINNAN TARKOITUS

Päivittäisten toimintojen helpottaminen

Vammaisen lapsen vanhemmuus ja hoito voi olla vaativaa.
Hyvin tuetut ja mukautuvat seisomisen ja istumisen apuvälineet ovat tärkeitä tekijöitä fyysisessä kuntoutuksessa ja asentovirheiden ehkäisemisessä.

Mukava asento auttaa rentoutumisessa ja vähentää spastisuutta, mikä helpottaa useimpia päivittäisiä toimintoja.
Huolellisesti suunniteltujen, monenlaisiin fyysisiin ja fysiologisiin vaatimuksiin mukautuvien, säädettävien tukien avulla hyvä asento on helpompi löytää niin istumiseen kuin seisomiseenkin.

Timoteoksen perustarkoitus yrityksenä on tarjota tuotteita, joilla on toiminnallisia etuja ja jotka helpottavat lasten, heidän vanhempiensa ja hoitajiensa päivittäisiä toimintoja.

MEIDÄN TARINAMME

Mistä kaikki oikein alkoi?

”Miten teen istuimen joka mukautuu lapsen kasvuun?” mietti Timo Lehtinen, kun häntä pyydettiin rakentamaan istuin samalle lapselle jo toisen kerran muutaman kuukauden sisällä.

Vuosi oli 1993 ja Timo työskenteli silloisen Porin aluesairaalan puusepänverstaalla. Hän oli hiljattain valmistanut tuolin mittatilaustyönä aivohalvauspotilaalle, mutta nyt poika oli kasvanut tuolista ulos ja tarvitsi uuden.

Vapaa-ajallaan tuotekehitystä tehdessään Timo huomasi kykynsä suunnitella ja valmistaa toimivia, säädettäviä istuimia, kun taas markkinointi oli haasteellista tälle älykkäälle insinöörille. Kuitenkin kuten monesti käy, Timon tutustuttua vuonna 1996 oikeisiin, myynnin ja markkinoinnin taitaviin, ihmisiin Timoteos yhtiönä perustettiin ja tarina saattoi todella alkaa.

Mitä me olemme tänään?

Vuodesta 1996 aina vuoteen 2013 asti, Timoteoksen tuotteet valmistettiin puusta. Tuotteistoon sisältyi paljon erilaisia tuotteita lapsille, joilla oli hyvin eriasteisia vammoja ja usein tuotteet olikin suunniteltu pyynnöstä tiettyyn tarpeeseen. Tuotteet toimivat erinomaisesti, mutta niitä yhdistävä punainen lanka puuttui. Vuosi 2013 oli yritykselle käännekohta, tuona vuonna tehtiin päätös keskittyä siihen mitä osaamme parhaiten eli vaikeasti vammaisten lasten ja nuorten tarpeisiin. Yritys teki tietoisen päätöksen olla pieni, mutta erittäin asiantunteva vaikeasti vammaisten lasten ja nuorten apuvälineiden parissa. Asiakkaitamme ovatkin pääsääntöisesti lapset ja nuoret joilla on CMFCS-luokitus 4 ja 5.

Tämän päätöksen seurauksena yrityksen vuonna 2013 valmistamista kolmestatoista tuotteesta kaksitoista päätettiin lopettaa, puun tilalle tuotteiden päämateriaaliksi vaihdettiin alumiini ja teräs sekä tuosta hetkestä lähtien tuotekehityksessä keskityttiin tuotteiden toiminnallisuuden maksimointiin.

Vuodesta 2013 lähtien koti- ja ulkomaisten kumppaneiden vahvan tuen turvin Timoteos on pystynyt jatkamaan apuvälineiden kehittämistä ja valmistusta Suomessa ja tekemään tuotteista entistä helppokäyttöisempiä ja toimivampia. Tänä päivänä yrityksemme ytimessä ovat ELLA seisomateline ja ODE istuinjärjestelmä. Työskentelemme edelleen näiden tuotteiden toiminnallisuuden parissa ja pyrimme tekemään niistä yhä parempia asiakkaillemme, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Samaan aikaan pyrimme kehittämään tuotteita, jotka täyttävät samojen asiakkaiden tarpeet, kun he kylpevät, käyvät wc:ssä tai nukkuvat. Olemme luvanneet itsellemme, ettemme koskaan suunnittele mitään sellaista, mikä ei tuota lisäarvoa asiakkaillemme, heidän vanhemmilleen tai hoitajilleen. Tämä lupaus on se, mitä me olemme tänään.