Istuinjärjestelmä

HELPPOKÄYTTÖISYYS
Intuitiiviset ja loogiset säädöt ilman osien irrottamista tai lisäämistä. Poikkeuksellisen nopea ja helppo säätää. Lopulliset asetukset voidaan tehdä asiakkaan istuessa. Vain yksi, tuotteen mukana tuleva, työkalu tarvitaan käyttöönottoon ja päivittäiseen käyttöön.

MONIPUOLISUUS
Edistykselliset alaraajojen ja jalkaterien säädöt myös kaikkein vaativimpiin tarpeisiin. Kaikki koot saatavana sähköisellä tai manuaalisella high-low-toiminnolla ja tilt-in-space toiminnolla. Saatavana dynaamisella ja staattisella selkänojalla.

TARKKUUS
Yksilöllisesti säädettävät modulit mukautuvat tarkasti käyttäjän erityisiin tarpeisiin ja takaavat optimaalisen istuvuuden. Molemminpuoliset ja portaattomat säädöt, joiden avulla jokainen millimetri käyttäjän kasvusta saadaan siirrettyä istuimen mitoitukseen. Ainutlaatuinen toiminnallisuus lisää tarkkuutta ja lantion stabiliteettia.

CE-merkitty lääkinnällinen laite, Luokka I, (EU) 2017/745 liitteen VIII mukaisesti

Miksi Ode?

Käyttäjän hyödyt

Ode istuinjärjestelmän käyttäminen on intuitiivista ja loogista. Jokainen koko säädetään samalla tavalla ja tarjoaa saman toiminnallisuuden istuimen koosta riippumatta. Ode istuinjärjestelmä on suunniteltu mukautumaan nivelten luonnollisiin liikkeisiin oikein sijoitettujen nivelpisteiden ansiosta, joten sinun ei tarvitse huolehtia muiden tukien siirtämisestä, kun muutat yhden tuen asetuksia. Keskenään vaihdettavat ja yksilöllisesti säädettävät moduulit varmistavat Ode-istuimen optimaalisen istuvuuden, tarkka istuma-asento saavutetaan molemminpuolisin ja portaattomin säädöin. Ainutlaatuisina ominaisuuksina Ode istuinjärjestelmässä on mekaanisesti säädettävä lonkkakulman säätö sekä rotaatiotukia niin ristiselän kuin rintakehän alueelle. Toisiaan vastaava toiminnallisuus tekee Ode istuinjärjestelmästä ja Ella seisomatelineestä erinomaisen yhdistelmän, joka auttaa käyttäjää hänen päivittäisissä toiminnoissaan.

Terapeutin hyödyt

Yksi Ode istuinjärjestelmän tärkeimmistä hyödyistä on, että se todella säästää aikaa ja vähentää monimutkaisuutta istuimen sovittamisessa käyttäjälle. Mielestämme terapeutin aika tulisi kulua käyttäjän tarpeisiin eikä istuinyksikön asetuksiin ja säätöihin. Siksi olemme suunnitelleet tuotteemme niin, että kaikki asentoon ja istuimen mittoihin liittyvät säädöt ovat käytettävissä ilman, että istuimeen tarvitsee lisätä tai poistaa mitään osia. Näin asiakas voi istua istuimessa, kun sinä viimeistelet mitta- ja asentosäätöjä. Tekemällä sovituksen ja tarvittavat säädöt näin säästät aikaa, mutta myös parannat säätöjen ja istuma-asennon tarkkuutta ja poistat käyttäjän ylimääräisen siirtämisen istuimeen ja istuimesta pois.

Toiminnot & Ominaisuudet

Optimaalinen istuvuus

Lapset kasvavat ja he kasvavat millimetrin kerrallaan. Siksi Ode istuin on suunniteltu kasvamaan käyttäjän mukana. Istuimen jokainen mittasäätö on tarkoituksellisesti suunniteltu molemminpuoliseksi ja portaattomaksi, jotta voidaan taata istuimen optimaalinen istuvuus käyttäjän kasvun ajan. Portaattomuus ja molemminpuolisuus eivät ole ainoastaan mukavuustekijä mitoitukseen, vaan tällä tavoin pyrimme myös välttämään käyttäjän vartalon ja istuimen eri tukien väliset pienet kolot. Kolot, joihin käyttäjä kovin helposti luiskahtaa. Tämä toiminnallisuus parantaa paitsi istuma-asennon tarkkuutta, mutta poistaa myös tarpeen lisätä pehmusteita näiden pienten kolojen täyttämiseksi.

Helppokäyttöisyys

Sinun ei pitäisi tuntea olevasi mekaanikko sovittaessasi istuinta käyttäjälle. ODE istuin on suunniteltu siten, että istuimen mittoja kasvatettaessa tai asentosäätöjä muutettaessa ei tarvitse lisätä tai poistaa mitään osia. Kun kaikki toiminnot ovat käytettävissä istuimen ulkopuolelta, käyttäjä voi samaan aikaan istua istuimessa viimeistellessäsi istuimen mitoitusta tai käyttäjän istuma-asentoa. Istuimen esimitoitus on helppo tehdä ottamalla vain likimääräiset leveys- ja syvyysmitat ja esiasettamalla istuin niiden mukaiseksi. Istuimen mitoituksen viimeisteleminen käyttäjän istuessa saa istuimen sopimaan tarkasti käyttäjän yksilöllisiin vartalon mittoihin. Asentosäädöt ovat intuitiivisia ja loogisia, ja vain yksi, tuotteen mukana toimitettava, työkalu tarvitaan istuimen mitoittamiseen ja päivittäisiin säätöihin.

Yksilöllinen istuma-asento
Lantion hallinta

Kaikki erityisistuimia tarvitsevat käyttäjät ovat hyvin yksilöllisiä omine erityistarpeineen. Optimaalisen ja yksilöllisen istuma-asennon perustan luomisessa on tärkeää, että istuin voidaan muokata vastaamaan näitä yksilöllisiä erityistarpeita. Ristiselän alueen rotaatiotuen avulla Ode istuinjärjestelmä voidaan mukauttaa lantion alueen epämuodostumiin, jotta lantiota voidaan tukea oikeista kulmista ja myös kiinnittää se tukevasti. Istuintyynyn alla sijaitsevat syvyys-, leveys- ja kulmasäädettävät istuinlevyt auttavat estämään lantion liukumisen eteenpäin. Ainutlaatuinen ominaisuus lonkkakulman avaamiseksi tai sulkemiseksi, symmetrisesti tai epäsymmetrisesti, tekee ylimääräiset rampit, kiilat tai tyynyt tarpeettomiksi. Kaiken tämän tarkoituksena on ainutlaatuisten käyttäjiemme optimaalinen ja yksilöllinen istuma-asento.

Yksilöllinen istuma-asento
Alaraajojen säädöt

Kun rakennamme istuma-asennolle perustaa lantion kautta, emme voi kuitenkaan unohtaa perustuksia eli jalkoja. Ode istuinjärjestelmässä on vakiona laaja valikoima alaraajojen ja jalkaterien säätöjä. Vakiosäätöihin kuuluvat mm: Lonkan abduktio ja adduktio, lonkan fleksio, polven fleksio, jalkaterän leveys ja syvyys, jalkaterän abduktio ja adduktio, jalkaterän plantaari- ja dorsifleksio sekä jalkaterän pronaatio ja supinaatio. Kaikki luonnollisesti portaattomasti ja molemminpuolisesti säädettäviä. Tällä laajalla jalkojen vakio-ominaisuuksien valikoimalla, yhdistettynä vakaasti tuettuun lantioon, pystymme luomaan vankan perustan tukemaan ylävartaloa ja päätä.

Nivelpisteet

Ode istuinjärjestelmä on suunniteltu nivelten luonnollisten liikkeiden pohjalle. Oikein sijoitettujen nivelpisteiden ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia muiden tukien siirtämisestä, kun muutat yhden tuen asetuksia.

Yksilöllinen istuma-asento
Rintakehän hallinta

Kun perusta on luotu, on aika keskittyä rintakehän alueeseen ja pyrkiä sen hyvään hallintaan ja istuimen optimaaliseen istuvuuteen rintakehän alueella. Optimaalisen istuvuuden saavuttamiseksi on mahdollista käyttää pienempien tai suurempien istuinkokojen moduuleja käyttäjän vartalon mittoihin perustuen. Samoin kuin lantion alueella, myös rintakehän alueella on käytettävissä rotaatiolla varustettu selkänoja, joka auttaa tarkemman istuma-asennon saavuttamisessa esimerkiksi skolioosin, kyfoosin tai muiden selkärangan alueen epämuodostumien yhteydessä. Sivusuuntaisen tuen ja vakauden saavuttamiseksi on saatavana erikokoisia sivutukia, joiden lisäksi tukea voidaan lisätä lisävarusteilla, kuten hartia- ja kyynärtuilla. Ylävartalon kiinnitys voidaan tehdä rintavyöllä, H-vyöllä tai valjailla. Jälleen kerran… kaikki on molemminpuolista, portaatonta ja säädettävissä myös käyttäjän istuessa.

Yksilöllinen istuma-asento
Pään hallinta

Uskomme että, kun perusasennossa jalat, lantio ja ylävartalo ovat hyvin linjassa, myös pään hallinta paranee. Pään hallinnan edelleen parantamiseksi Timoteos tarjoaa kolmentyyppisiä ja eri kokoisia päätukia. Jokainen tyyppi lisää tuen toiminnallisuutta, tarjoten muun muassa keskilinjan offset- ja sivutukivaihtoehdot. Timoteoksen päätukiin voidaan myös liittää HeAdaloft™-lisäpäätuki. Sama tuote soveltuu käytettäväksi sekä Ode istuinjärjestelmän että Ella seisomatelineen eri konfiguraatioissa. Tämän lisäksi tiedämme ettemme voi olla maailman parhaita päätukien suunnittelijoita, joten olemmekin sen sijaan päättäneet suunnitella adaptereita päätukivalikoimaamme. Näiden adapterien avulla voit käyttää eri valmistajien erinomaisia päätukia Ode istuinjärjestelmän kanssa. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja tästä vaihtoehdosta.

Lisäarvoa

Tässä meidän lupauksemme tuotteemme tuottamasta lisäarvosta:

Ode istuinjärjestelmä tarjoaa valtavan määrän sisäänrakennettuja vakiotoimintoja. Filosofiamme on rakentaa toiminnallisuus istuinjärjestelmään ja näin vähentää lisävarusteiden määrää. Tämä helpottaa tarvittavien konfiguraatioiden määrittelemistä ja myös auttaa sinua pysymään budjetissasi hinnoittelun tullessa näin läpinäkyvämmäksi. Lisäksi, aivan kuten Ella seisomatelineessä, kaikkia Ode istuinjärjestelmän kokoja käytetään ja säädetään samalla tavalla, kaikki toiminnot ovat portaattomia ja molemminpuolisia, kaikissa koo’issa on samat toiminnot ja kaikki lisävarusteet ovat saatavilla jokaiseen istuinkokoon. Kaikkien kokojen mitoitus kasvaa ilman lisäkomponentteja, ja kaikki säädöt ovat näkyvissä, jolloin käyttäjä voi olla istuimessa, kun sinä viimeistelet mitoitus- tai asentosäädöt. Kaikki tämä on suunniteltu optimoimaan istuma-asennon tarkkuus ja istuinyksikön optimaalinen istuvuus käyttäjän kasvun ajan.

Alustat

Ensinnäkin, samaa alustaa voidaan käyttää minkä tahansa kokoisen Ode istuimen kanssa. Voit siis valita Ode Mini -istuimen, jossa on sähkökäyttöinen high-low sisäalusta, ja käyttää samaa alustaa, kun istuimen koko kasvaa. Kätevää ja kustannustehokasta, eikö vaan? Ode istuin voidaan asentaa sisä- tai ulkokäyttöön tarkoitettuun alustaan. Istuin on helposti irrotettavissa alustasta, joten istuinta voidaan vaihtaa sisä- ja ulkoalustojen välillä käyttöpaikan mukaan. Ode sisäalustassa on high-low -toiminto, jonka ansiosta käyttäjä voi istua lähellä lattiapintaa tai hänet voidaan nostaa normaalille pöydän tasolle. Sisäalustassa oleva tilt-in-space -toiminto auttaa hallitsemaan paineen jakautumista, ja se on hyvä myös satunnaisiin lepotuokioihin päivän aikana. Ode ulkoalusta on varustettu suuremmilla pyörillä, jotka mahdollistavat liikkumisen ulkona. Myös ulkoalustassa on tilt-in-space-toiminto. Takarenkaiden rumpujarrut ja kallistumisen estävät raudat takaavat turvallisen liikkumisen ulkona kaikissa olosuhteissa. Ulkoalusta on kokoontaitettava kuljetuksen ja säilytyksen helpottamiseksi. Molemmissa alustoissa on kulmasäädettävä työntötanko. Kulmasäätö helpottaa istuinjärjestelmän liikuttamista, kun istuin on kallistettu tai avustajat ovat eri pituisia.

Pehmusteet & Kankaat

Ode istuinjärjestelmän pehmusteet ovat mukavia ja irrotettavia, 30 mm paksuja vaahtomuovityynyjä.
Pehmusteiden päällisiä on saatavana eri väreissä kahdella kangastyypillä, joista suositeltu materiaali Dartex on pestävissä pesukoneessa jopa 70 °C:n lämpötilassa ja sen sileä, vettähylkivä, pinta on erittäin helppo pitää puhtaana pyyhkimällä.

Istuinkoot

Valittaessa käyttäjälle oikean kokoista istuinjärjestelmää on meidän tiedettävä vain käyttäjän paino, reiden pituus ja lantion leveys. Näiden mittojen avulla voimme määrittää käyttäjälle parhaiten sopivan istuinmoduulin koon. Koska muut Ode istuinjärjestelmän moduulit ovat keskenään vaihdettavissa, pystymme näin rakentamaan istuinjärjestelmän käyttäen juuri kyseiselle käyttäjälle parhaiten sopivia moduuleja. Apuna tähän on valmiita, yleisiä, konfiguraatioratkaisuja joita hienosäätämällä päästään helposti optimaaliseen ratkaisuun.

Sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitetut alustat ovat samankokoisia, joten mikä tahansa istuinkoko voidaan yhdistää mihin tahansa alustaan. Vaihtoehtona yhden alustan filosofialle olemme kehittäneet, esteettisistä syistä, pienen Mini sisäalustan pienimmälle Mini istuimellemme. Sisäalusta voidaan valita kaasumäntäavusteisella tai sähköavusteisella high-low -toiminnolla. Suosituksemme on että alustaa valitessasi katseesi on tulevaisuuteen ja valitset moottorikäyttöisen high-low alustan ja käytät samaa alustaa käyttäjän kasvun mukaan vaihtuvien istuinkokojen kanssa.

ODE MINI ODE Koko 1 ODE Koko 2
min. max. min. max. min. max.
Käyttäjän maksimipaino [kg] 25 40 55
Istuinsyvyys [cm] 15 24 21 31 26 37
Istuinleveys lantio-ohjurein [cm] (ilman lantio-ohjureita*) 13 22 (24*) 19 29 (34*) 27 37 (39*)

Päälliset

Dartex Performance

Dartex Performance on vedenpitävä, konepestävä ja märkäpyyhittävä kangas, jota on saatavana neljässä eri värissä. Dartex päälliset ovat konepestäviä enintään 70 °C:n lämpötilassa, kun vaahtomuovipehmusteet on poistettu. Dartexin sileä pinta on myös erittäin helppo pitää puhtaana pyyhkimällä, ja se onkin siksi suosittu valinta päällystemateriaaliksi.

Niille, jotka haluavat perinteisempää, ”kangasmaista”, pintaa on vaihtoehtona Dartex Reversed, jossa on kaikki Dartexin ominaisuudet, mutta jossa päällisen pinta on tuntumaltaan erilainen. Tämä vaihtoehto on saatavana ainoastaan mustana.

Tarvittaessa uusia päällyssarjoja ja niiden osia on saatavana varaosina.

DARTEX_KAIKKI_suomi

Modulit & Lisävarusteet

Modulit

Oikean istuinkoon valinta on Ode istuinjärjestelmän konfiguraation lähtökohta. Istuimia on saatavana 3 eri kokoa: Koko Mini, koko 1 ja koko 2. Istuimien leveysalue on 13 – 37 cm (39 cm ilman lantio-ohjaimia). Istuimien syvyysalue on 15 – 37 cm. Käyttäjän reiden pituus ja lantion leveys yhdessä käyttäjän painon kanssa määrittävät, minkä kokoinen istuin valitaan yksittäiselle käyttäjälle.

Istuin sisältää vakiovarusteena mekaaniset säädöt lonkan molemminpuoliselle fleksiolle, reisien molemminpuoliselle pituudelle sekä abduktiolle ja adduktiolle.

Istuinmoduuli sisältää:
istuinyksikkö, reisiohjaimet, lonkkaohjaimet ja selkänojan runko, pehmuste.

Kulmasäädettävä selkänoja on saatavana staattisella tangolla tai dynaamisella mekanismilla. Dynaamisessa mekanismissa jousto tapahtuu metallijousijärjestelmän avulla, joka voidaan tarvittaessa lukita staattiseen asentoon. Jousijärjestelmän vastus on säädettävissä, joten joustovastusta voidaan lisätä manuaalisesti, kun käyttäjän voima lisääntyy kasvun myötä. Dynaaminen mekanismi valitaan usein käyttäjille, joilla on taipumusta ojentamiseen tai keinuliikkeeseen, kun taas staattinen selkänoja riittää useimmille käyttäjille, joilla ei näitä taipumuksia ole. Selkänojaan sisältyy mahdollisuus valita rotaatioselkänoja pelkästään korkeussäädettävän selkänojan sijaan. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi käyttäjille, joilla on selkärangan epämuodostumia ylävartalon alueella.

Selkänoja sisältää:
selkänojalevy rotaatiolla tai ilman, selkänojalevyn liukupala, dynaaminen tai staattinen mekanismi, pehmuste.

Ode istuinjärjestelmän ristiselän tuki on suunniteltu selkänojasta erilliseksi ja erikseen säädettäväksi osaksi. Koska lantion tukeminen oikein on yksi vakaan istuma-asennon perusta, erillinen ristiselän tuki tekee lannerangan alueen ylimääräiset vaahtomuovipehmusteet tarpeettomiksi. Ristiselän tuki on mahdollista saada rotaatiomekanismilla, jonka avulla tuki voidaan sijoittaa täsmälleen oikeaan kohtaan täsmälleen oikeassa kulmassa. Ristiselän tuki rotaatio-ominaisuudella valitaan usein osaksi konfiguraatiota, kun käyttäjällä on skolioosin, lordoosin tai muita alaselän alueen haasteita.

Ristiselän tuki sisältää:
Ristiselän tuki, rotaatiolla tai ilman, ristiselän tuen liukupala, pehmuste.

Ode istuinjärjestelmässä on vakiona puolittain säädettävät jalkatuet ja jalkatukien varret. Saatavana on kolme kokoa sandaalityyppisiä jalkatukia, joissa on hihnat ja solkisuojat. Suunnittelussa olemme tietoisesti pyrkineet lisäämään istuimeen mahdollisimman paljon toiminnallisuutta vakiovarusteena, jotta istuin sopisi sellaisenaan mahdollisimman monelle käyttäjälle ilman tarvetta valita erilaisia lisävarusteita. Jalkatukien ja jalkatukivarsien säätömahdollisuuksiin kuuluu molemminpuoliset polven fleksion, jalan pituuden, jalkaterän leveyden, jalkaterän abduktion ja adduktion, jalkaterän pronaation ja supinaation sekä jalkaterän plantaari- ja dorsifleksion säädöt. Kaikki siis vakiovarusteina. Lisävarusteena on saatavana yhtenäine jalkalauta, jossa on hihnat ja solkisuojat.

Jalkatuet ja jalkatukivarret sisältävät:
kulmasäädettävät varret, sandaalit tai yhtenäinen lauta hihnat, solkisuojat.

Ode istuinjärjestelmän käsitukien korkeus, leveys ja kulma ovat molemmin puolin säädettävissä. Kulmaa voidaan säätää ylös- ja alaspäin, mutta myös itse tyynyä voidaan kääntää vaakasuunnassa. Halutessa käsituet voidaan jättää pois konfiguraatiossa, mutta pöydän kannakkeet on asennettu käsitukiin, joten pöytä vaatii aina myös käsitukien asentamisen. Käsitukia on saatavana kolmella eri pehmustekoolla.

Käsituet sisältävät:
korkeus-, leveys- ja kulmasäätöisen metallirungon , pehmusteet.

Lantio- ja rintavyöt, H-vyöt ja valjaat valitaan yleensä Ode istuinjärjestelmän muun konfiguraation mukaan. Lantiovöitä on saatavana 2- tai 4-pistevöinä kolmessa koossa. Rintavöitä ja H-vöitä on saatavana neljää kokoa. Kaikki vöiden ja valjaiden kiinnitykset ovat molemminpuolisesti ja portaattomasti säädettävissä, jotta ne voidaan asettaa oikeisiin kohtiin. Rintavyö voidaan jättää pois konfiguraatiosta, mikäli käytetään H-vyötä tai valjaita. Vastaavasti rintavyö tai H-vyöt voidaan jättää pois konfiguraatiosta, kun valitaan kääntyvät Flexi sivutuet. Ode istuimissa voidaan käyttää myös muiden valmistajien vöitä ja valjaita, silloin kun ne sopivat alkuperäisiin Ode vöiden ja valjaiden kiinnityksiin. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja.

Vyöt sisältävät: Vyö tai H-vyö, jossa on tarra- ja/tai solkikiinnitys.

Sivutukia on saatavana 3 erilaista versiota 3 eri koossa. Näin voit sovittaa sivutuet käyttäjäkohtaisiin tarpeisiin käyttäjäkohtaisessa koossa.

Valitsemalla kääntyvät sivutuet voit kääntää yhden tai molemmat sivutuet sivulle. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, mikä helpottaa käyttäjän siirtämistä Ode istuimeen.

Flexi -vaihtoehdossa istuin toimitetaan joustavilla sivutuilla jotka on lisäksi varustettu sivulle kääntyvällä mekanismilla. Flexi sivutuet lisäävät tukea rintakehän ympärille. Flexi sivutuet ovatkin kuin ”halaavat kädet rintakehän ympärillä”, mikä lisää käyttäjän turvallisuuden tunnetta.

Sivutuet voidaan jättää pois kokoonpanosta, jos käyttäjällä on riittävä ylävartalon hallinta.

Sivutuet sisältävät:
Metallirunko ja pehmusteet.

Muovinen pöytä on saatavana kaikkiin Ode istuinkokoihin. Pöydän kannake on kiinnitetty käsitukiin, joten pöytä vaatii aina myös käsitukien valitsemisen konfiguraatioon. Pöydän kannake on myös kätevä paikka säilyttää pöytää, kun se ei ole käytössä. Pöytätaso on säädettävissä syvyydeltään, korkeudeltaan ja kulmaltaan.

Pöytä sisältää:
Pöytälevyn, pöydän aisat, pöydän kannakkeet.

Saatavana on 3 erilaista päätukea eri kokoisina. Kaikki tyypit ja koot ovat yhteensopivia minkä tahansa Ode-istuinkoon kanssa. Nämä kolme tyyppiä sisältää vaihtoehdot, joissa on keskilinjasta sivuun siirrettävä tuki sekä säädettävät päätuen sivusiivet. Päätuki voidaan jättää pois konfiguraatiosta kun käyttäjän pään hallinta on riittävällä tasolla. Tarvittaessa Ode istuinjärjestelmän päätukeen voidaan kiinnittää HeAdaloft™ päätuki. Tämän lisäksi tiedämme ettemme voi olla maailman parhaita päätukien suunnittelijoita, joten olemmekin sen sijaan päättäneet suunnitella adaptereita päätukivalikoimaamme. Näiden adapterien avulla voit käyttää eri valmistajien erinomaisia päätukia Ode istuinjärjestelmän kanssa. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja tästä vaihtoehdosta.

Päätuki sisältää:
Päätukityyny, metallinen säätörunko.

Ode istuin voidaan asentaa sisä- tai ulkoalustalle. Istuin on helposti irrotettavissa alustasta, joten istuin voidaan vaihtaa sisä- ja ulkoalustojen välillä käyttöpaikan mukaan. Lisäksi samaa alustaa voidaan käyttää minkä tahansa kokoisen Ode istuimen kanssa! Voit siis miettiä tulevaisuutta ja valita Ode istuimen, jossa on sähkösäätöinen high-low -toiminto ja käyttää samaa alustaa, kun käyttäjä ja siten istuimen koko kasvaa.

Ode sisäalustassa on high-low -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi istua lähellä lattiaa tai hänet voidaan nostaa normaalille pöydän tasolle. Alustan tilt-in-space -toiminto auttaa hallitsemaan paineen jakautumista, ja se on hyvä myös satunnaisiin lepohetkiin päivän aikana.

Oden ulkoalusta on varustettu suuremmilla renkailla, jotka mahdollistavat liikkumisen ulkona. Ulkoalustassa on myös tilt-in-space -toiminto sekä takarenkaiden rumpujarrut ja kallistumisen estävät tukiraudat turvallista ulkona liikkumista varten. Ulkoalusta on kokoontaittuva kuljetuksen ja säilytyksen helpottamiseksi.

Molemmissa alustoissa on kulmasäädettävä työntötanko, joka helpottaa istuinjärjestelmän liikuttamista, kun istuin on kallistettu tai avustajat ovat eri pituisia.

Sisäalusta sisältää: 4 lukittavaa 100 mm:n pyörää, High-Low -toiminto (manuaalinen tai sähkökäyttöinen), Tilt-in-Space -toiminto, kulmasäädettävä työntötanko.

Ulkoalusta sisältää:
12″ tai 16″ takarenkaat rumpujarruilla, 6″ etupyörät, Tilt-in-Space -toiminto, kallistuksenestojärjestelmä, kulmasäädettävä ja kokoon taittuva työntötanko.

Lisävarusteet

Hartiatukia on saatavana 2 kokoa. Molemmat koot sopivat mihin tahansa Ode istuinjärjestelmän kokoon.

Hartiatuet valitaan lisävarusteeksi usein silloin, kun käyttäjä on spastinen ja hänellä on taipumusta ojentamiseen ja samalla heittää käsiään voimakkaasti taaksepäin. Hartiatukien tarkoitus on estää tämä rajoittamalla olkapäiden taaksepäin suuntautuvaa liikettä. Hartiatuet sisältävät aina myös H-vyön kiinnikkeet, jotta myös H-vyötä tai vastaavaa voidaan käyttää ylävartalon kiinnittämiseen.

Hartiatuet sisältää:
Metallirunko, pehmusteet ja H-vyön kiinnikkeet.

Jos haluat käyttää H-vyötä tai vastaavaa käyttäjän ylävartalon kiinnittämiseen, tarvitaan lisävarusteena saatava H-vyön kiinnityssarja. H-vyön kiinnityssarja sisältyy aina hartitukiin, mutta sen voi valita myös erikseen.

Timoteos tarjoaa yhdenlaisia H-vöitä neljässä koossa, mutta Ode istuinjärjestelmän kanssa on mahdollista käyttää myös muiden valmistajien valjaita ja liivejä. Ole yhteydessä meihin saadaksesi lisätietoja. Valjaita tai liivejä käytettäessä on halutessa mahdollista jättää rintavyö pois konfiguraatiosta.

H-vyön asennussarja sisältää:
Metalliset vyö-ohjurit ja muoviset läppäsoljet.

Ladattavat tiedostot

ODE tuote-esite

ODE käyttöohje_v2.1_Suomi

ODE sähkömagneettiset häiriöt_testi

ODE tekniset tiedot

ODE varaosakuvat

ODE varaosalista